'Hamilton zet in op mega-salaris en zet advocaten aan de gang'


Lewis Hamilton zou onlangs op het punt hebben gestaan om zijn contract bij Mercedes met twee jaar te verlengen. De zesvoudig wereldkampioen der Formule 1 zou zich echter bedacht hebben en zijn vraagprijs hebben verhoogd. Dat schrijft  Corriere dello Sport . 
Hamilton heeft financieel weinig reden tot klagen, maar zou graag het maximale eruit willen halen. In eerste instantie zou hij met de verlenging zo'n veertig miljoen euro per jaar gaan verdienen, maar dat is niet genoeg. Volgens het Italiaanse medium zou Hamilton een contract voor vier à vijf jaar willen, met een jaarlijks salaris van liefst zestig miljoen euro. In totaal zou het dus gaan om een contractwaarde van 240 à 300 miljoen euro. Hij zou dan ook zijn advocaten hebben gevraagd om de onderhandelingen op te starten.
Wolff verrast door actie Hamilton
Daar moet natuurlijk wel het één en ander tegenover staan. De Engelsman zou zich voor de rest van zijn leven aan Mercedes willen verbinden, zowel tijdens als na zijn carrière. Het team zou compleet verrast zijn door de nieuwe eisen die Hamilton stelt. Mercedes ging er namelijk vanuit dat men alles voor de start van het nieuwe seizoen in kannen en kruiken zou hebben. 
In een reactie op de geruchten heeft Toto Wolff, teambaas van Mercedes, van zich laten horen. 'Lewis is een fundamenteel onderdeel van het team, mijn prioriteit ligt bij hem. Desondanks is het ook zo dat ik niet de volledige controle over zijn situatie heb. We zullen snel om tafel gaan en de toekomst bespreken. Tot die tijd zal niemand van ons rond gaan kijken.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Top Headlines