Tost haalt uit naar Renault na beschuldigingen Abiteboul: 'Doe je huiswerk'


Nog voordat het Formule 1-seizoen officieel was begonnen beklaagde Cyril Abiteboul zich over de rol van Scuderia Toro Rosso in de Formule 1. Volgens de teammanager van Renault F1 is de samenwerking tussen Toro Rosso en het team van Red Bull Racing niet goed voor de competitie in de koningsklasse in de autosport.
Aan de vooravond van de tweede ronde op de kalender dient de teammmanager van Toro Rosso, Franz Tost , zijn Franse collega van repliek. Volgens Tost moet Abiteboul niet zo zeuren aangezien de Italiaanse renstal voornamelijk met verouderde onderdelen werkt van Red Bull. Dat Abiteboul de eerste krachtmeting met Toro Rosso tijdens de vrije trainingen in Australië verloor is volgens Tost dan ook volledig zijn eigen schuld.
‘Als iemand die een fabrieksteam runt klaagt dat kleinere teams sneller en beter zijn, dan hij heeft hij simpelweg zijn huiswerk niet gedaan’, wordt Tost gequote door Racefans.net . ‘We hebben bij Toro Rosso – en ik kan alleen namens Toro Rosso praten – de versnellingsbak van Red Bull van vorig jaar, de achterophanging van vorig jaar en enkele onderdelen van de voorophanging.’
'Het lijkt erop dat anderen hun werk niet goed doen'
Tost gaat zelfs nog een stapje verder en laat Abiteboul weten op welk vlak zijn team beter presteert dan Renault; de motoren. Toro Rosso maakt voor het tweede jaar op rij gebruik van Honda-motoren, iets wat het team van Red Bull sinds dit jaar ook doet. Red Bull reed de afgelopen twaalf jaar met Renault-motoren, maar besloot de samenwerking te beëindigen wegens de vele problemen die zij met de Franse krachtbronnen ondervonden.  
‘De reden waarom Toro Rosso zo competitief is, is voornamelijk vanwege de fantastische motoren die we krijgen van Honda’, vervolgt Tost. ‘Het lijkt erop dat anderen hun werk niet goed doen. Dan moeten ze niet klagen. Ze moeten gewoon hun werk doen. We hebben een goed pakket met de wagen, fantastische coureurs en een fantastische krachtbron van Honda. Dat is de reden waarom we competitief zijn.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines