Renault-duo nu al overhoop? 'Ricciardo is een simpele jongen'


Daniel Ricciardo en Esteban Ocon zullen in 2020 voor het eerst met elkaar in een team zitten. De ervaren Australiër zal er alles aan willen doen om zijn jonge teamgenoot achter zich te houden, maar Mercedes heeft met een reden besloten Ocon niet naast Lewis Hamilton te zetten.
'Het is altijd spannend om een nieuwe teamgenoot te krijgen. Wij moeten nu voor een gezonde samenwerking zorgen, uiteindelijk kan de competitie alleen maar positief uitpakken', zo opent Ricciardo, die de samenwerking op goede voet wil beginnen.
Uiteraard werken de twee coureurs in aanloop naar het nieuwe seizoen al enige tijd samen, Ricciardo kent hem dus al wel enigszins: 'Ik denk dat Ocon een positief karakter heeft. Hij is jong en hij is zeer gretig, met name omdat hij een jaar niet geracet heeft. Ik denk dat hij zichzelf koste wat het kost wil bewijzen.'
Ricciardo heeft al eerder een relatief agressieve tweede coureur naast zich gehad, die droeg de naam Max Verstappen. De vraag is nu of hij de Fransman wél achter zich weet te houden.
Ocon wil zich bewijzen bij Renault
Ocon is even weggeweest maar heeft er al twee seizoenen op zitten: 'Ik heb de mazzel gehad dat ik op een jonge leeftijd de sport in kon stromen, dus ik kom nu terug met 50 races op mijn naam. Ik wil blijven verbeteren en ik kan mij met Ricciardo uitstekend meten.'
'Ricciardo is een simpele jongen, ik wil samen met hem Renault verder helpen. We kunnen dat alleen als we elkaar aansporen - maar altijd binnen de limiet', concludeert Ocon, in 2020 zullen we zien of de twee rijders het ook daadwerkelijk binnen de limieten kunnen houden.
Volgens Speedweek geven allebei de heren aan dat ze de competitie wel aan kunnen maar zoals we vorig jaar bij de Ferrari-coureurs zien gaat dit lang niet altijd goed. (Foto: Renault Sport Media)
 

Top Headlines

Oudere Top Headlines