Boordradio's VT2 | 'Who's that behind me?!'


F1maximaal zet de beste boordradio's van elke Formule 1-sessie op een rijtje. Vanmiddag waren de coureurs te horen tijdens de tweede vrije training in Bahrein. De tweede vrije training bleek rustiger te verlopen dan de eerste.
Met name Lewis Hamilton had het een en ander te melden over de boordradio, de Brit was benieuwd hoe de andere coureurs het deden op de softs, werd wat angstig vanwege 'de torpedo' en verveelde zich.
Hamilton: 'Have other people improved their laps during the second run?'
Hamilton over Kvyat: 'Who's that behind me?!'
Hamilton: 'Can I box? I'm just driving around for no reason..'
Twee coureurs hadden problemen met de wagens. Pierre Gasly kwam maar niet van zijn onderstuur af en Lando Norris merkte dat de Renault-motor kuren kan vertonen.
Gasly: 'When I start braking I feel the rear so much'
Norris: 'It's misfiring completely, no revs on the corners'
 
Eerste vrije training
Kimi Raikkonen was niet te spreken over de backmarkers vandaag die hem meer dan eens in de weg reden, zijn reactie vind je hier op Formula 1 's officiële Twitter account. Ook waren er veel klachten te horen van coureurs die moeite hadden met overstuur tijdens de vrije training. 
Raikkonen over Albon: 'Yeah, the f*cking Toro Rosso just pushed me completely off the track.'
Verstappen: 'Lost the rear suddenly a lot..'
Gasly: 'What is going on with the engine when breaking? The car is super oversteering at the apex!'
In de tussentijd legde de ingenieur van Williams-coureur George Russell nog even uit hoe een Formule 1-auto nou precies werkt en dat je zo min mogelijk toeren (revs) moet zien te maken: 'Get as little revs as you can to get as much speed.'
Brokken in de laatste minuut
Tegen het einde van de eerste vrije training aan haalde Giovinazzi Hulkenberg in en besloot één hand van het stuur te halen. Hulkenberg was duidelijk boos en schold op de Italiaan: 'F*ck, cars everywhere.. I just touched with Giovinazzi', ingenieur: 'I have no idea what he's playing at.' (Foto: Renault Sport Media)
 

Top Headlines

Oudere Top Headlines