Wolff benadrukt: "We hebben geen teamorders uitgevaardigd"

Mercedes soleerde in de Grand Prix van Azerbeidzjan opnieuw naar de overwinning. Lewis Hamilton voerde in de slotronden de druk op teamgenoot Valtteri Bottas flink op, maar tot een echte inhaalpoging kwam hij niet. Dat echter niets te maken met orders vanaf de pitmuur, ook al legden de camera's vast dat er in de slotfase radioverkeer plaatsvond tussen Toto Wolff en anderen. Dat was echter niet met één van beide rijders.
"Ik praat tijdens de race nooit met de coureurs", zo geeft Wolff na afloop te kennen. "Ik ken mezelf, ik ben tijdens zo'n race veel te emotioneel en dus ben ik bang dat ik iets ga roepen waar ik later spijt van krijg."
Waarover en met wie hij dan wel praatte? "Ik was in overleg met de strategen. De vraag of er nog dreiging zou komen vanuit Ferrari en Sebastian Vettel, of dat we onze motoren wellicht wat konden sparen, stond daarin centraal. Daarnaast werd er besproken of Charles Leclerc en Max Verstappen volgens ons nog een poging zouden wagen voor de snelste ronde te gaan."

Top Headlines