Tweede vrije training | Ferrari sneller op halve seconde, Verstappen P6


Ook de tweede vrije training is inmiddels verreden. Eerder vanmiddag zagen we een dominante vertoning van Ferrari. De vraag was of dit een eenmalig machtsvertoon was, of dat Australië de Ferrari gewoon totaal niet lag. De tweede vrije training suggereert dat Ferrari hier zonder al te veel moeite meedoet voor de winst.
Sebastian Vettel en Charles Leclerc openden wederom de aanval en zetten vroeg de snelste tijd neer. Vettel reed een 1:28.846, Leclerc was +0.035s langzamer. Weer een mooie prestatie van de Prancing Horses, Mercedes kwam eigenlijk nooit in de buurt van deze strakke tijden.
Het leek in Australië weer een eentonig seizoen te worden met de huidige Mercedes-bolide. In Bahrein maken ze echter weinig indruk. Hamilton heeft het gat weten te verkleinen naar +0.6s, maar vergeleken met twee weken geleden zal Mercedes niet tevreden zijn met deze tentoonstelling. P3 en P4 voor de Silver Arrows.
Red Bull kon in de tweede vrije training ook geen indruk maken. Verstappen moest Hulkenberg in de Renault voor zich dulden en genoegen nemen met P6, Pierre Gasly kwam niet verder dan P12. Christian Horner oogde ontevreden, het team zal aan de auto's moeten sleutelen als ze mee willen doen voor een podiumplek. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)
Uitslag VT2 GP van Bahrein 
Max Verstappen en Red Bull Racing stellen teleur met de zesde plaats van Verstappen op iets minder dan een seconde van Vettel.

It's been a good day for the team in red ???? #BahrainGP ???????? #F1 pic.twitter.com/XqCnQhe7C9
— Formula 1 (@F1) March 29, 2019




(foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines