Renault maakt duikvlucht in kampioenschap na baalweekend Bakoe

Met dank aan mooie scores van zowel Racing Point als McLaren, alsmede het puntje dat namens Kimi Raikkonen voor Alfa Romeo werd gescoord, is Renault die vierde plaats in het WK echter alweer kwijt. Sterker nog, de Franse equipe vindt zichzelf na de Grand Prix van Azerbeidzjan op een zeer teleurstellende zevende plaats terug. Er werd namelijk niet gescoord in Bakoe.
"Dit is duidelijk: het was een slecht weekend", erkent Abiteboul na afloop. "Vanaf de eerste training af aan hebben we nooit een sterk tempo overlegd, ondanks dat we in de nacht van vrijdag op zaterdag flink aan onze wagens sleutelden. Het lukte ons tijdens de race om met Daniel Ricciardo eindelijk met een acceptabel tempo op de proppen te komen. Bij Nico Hulkenberg werkte het niet. De eerste vier Grands Prix van dit jaar zijn ronduit teleurstellend verlopen voor Renault, maar als we bepaalde zaken op orde krijgen kunnen we ons competitieve vermogen tonen op verschillende vlakken. We moeten de start van het Europese seizoen aangrijpen als kans om te resetten."
Waar Ricciardo op een sullige manier uitviel - hij reed achteruit tegen de wagen van Daniil Kvyat aan, nadat hij zich in een inhaalpoging op de Rus had verremd - kwam Hulkenberg er gewoonweg niet aan te pas in Azerbeidzjan. "Ondanks dat ik mijn best deed, heb ik niet het maximale uit de wagen kunnen halen. We hebben veel onderzoek te verrichten, hoewel dit misschien wel een van die mysterieus slechte weekends is geweest die je soms in een seizoen tegenkomt", vertelt de Duitser. "Vanaf het allereerste rondje over dit circuit ging het slecht en we hebben constant geworsteld met de wagen."
Renaults teller blijft na de race in Bakoe steken op twaalf WK-punten, waar Alfa Romeo er dertien heeft en Racing Point zelfs zeventien. McLaren is dankzij een score van tien punten in Azerbeidzjan gestegen naar een totaal van achttien punten.

Top Headlines