Mercedes nog twee dubbelzeges verwijderd van Formule 1-record

Zodoende heeft Mercedes een nieuw record op haar naam staan, eentje die 27 jaar lang van Williams was. Nigel Mansell en Riccardo Patrese stuurden dat team in 1992 namelijk naar drie achtereenvolgende dubbelzeges, vanaf de start van het seizoen.
Voor het eeuwige Formule 1-record moet Mercedes echter nog even door. Een evenaring van het meeste aantal opeenvolgende dubbelzeges kan worden bereikt tijdens de volgende race, de Grand Prix van Spanje. Wil Mercedes ook dat record compleet van haarzelf maken, dan moet er in zowel Spanje als Monaco een dubbel worden overlegd.
Tot op heden zijn Ferrari en Mercedes namelijk gedeeld recordhouder om wat betreft de meeste achtereenvolgende dubbelzeges. De Scuderia scoorde in 1952 vijf dubbels achtereen (België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland), iets wat zestig jaar later wederom lukte (Hongarije, België, Italië, Verenigde Staten en Japan 2002).
Ook Mercedes won al tweemaal vijf keer op rij met de wagens op één en twee, te weten in 2014 (Maleisië, Bahrein, China, Spanje en Monaco) en in de slotfase van 2015 en de openingsrace van 2016 (Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Abu Dhabi en Australië).
Mercedes heeft gezien haar bijna perfecte start van 2019 het recordaantal punten na vier Grands Prix. Nog nooit scoorde één team liefst 173 WK-punten in de eerste vier races van een jaar.

Top Headlines

Oudere Top Headlines