Lammers: "Iedereen reed te conservatief in GP Azerbeidzjan"

"De normale spanning van wiel tegen wiel racen ontbrak hierbij gewoon. De waardering van deze race moest je echt halen uit het kijken naar de rondetijden", zo oordeelt Jan Lammers na de Grand Prix van Azerbeidzjan tegenover RacingNews365.
"Als je thuis op de bank zat te kijken, waren de beelden absoluut niet spannend. Alleen voor insiders zoals ik was het onderhoudend, vooral met Valtteri Bottas die het beter deed dan Lewis Hamilton. Voor de neutrale kijkers geldt dat niet."
Volgens de Zandvoorter is dat een gevolg van het verloop van het raceweekend, waarin de eerste vrije training grotendeels werd geschrapt nadat een losse putdeksel de Williams van George Russell doorboorde. Ook de kwalificatie werd meermaals stilgelegd door crashes van Robert Kubica en Charles Leclerc.
Het gebrek aan oefenkilometers leverde een vergelijkbare saaie wedstrijd op als de eerste race op het Baku City Circuit in 2016, aldus Lammers: "Daardoor was iedereen eigenlijk overdreven conservatief, alsof dit een langeafstandsrace was. Alle coureurs deden voorzichtig om uit de muren te blijven. In de trainingen zagen we ze vaak in de fout gaan door koude remmen en banden, maar in een race houd je na enkele ronden genoeg warmte vast en dan gebeurt dat veel minder vaak."

Top Headlines