Bottas en Verstappen grote winnaars in 2019

Bij de coureurs zien we twee grote winnaars in de vorm van WK-leider Valtteri Bottas en Max Verstappen. Beiden kenden in 2018 een ongelukkige start van het seizoen en staan dit jaar hun mannetje. Bottas scoorde in de eerste vier races liefst 47 punten meer dan een jaar eerder en boekte bovendien twee klinkende zeges. Dat zijn er reeds twee meer dan in het gehele vorige seizoen, toen de teller op nul bleef staan.
Verstappen bezet momenteel de vierde plaats in het WK met 51 punten, waarmee hij er al 33 meer achter zijn naam heeft staan dan een jaar eerder. De Nederlander is de stabiele factor binnen het Red Bull Honda-team en weet iedere race minimaal een Ferrari achter zich te houden.
Bij de constructeurs is er een overduidelijke winnaar: Mercedes domineert het seizoen met vier dubbelzeges in evenzoveel races. Met 173 punten staat er geen maat op de Duitse renstal die liefst 74 punten los staat van rivaal Ferrari.
Grootste verliezer bij de teams is het team van Renault. Slechts drie van de acht finishmogelijkheden werden benut door Nico Hulkenberg en Daniel Ricciardo, waarin het team twee zevende plaatse bemachtigde. Momenteel bezet de Franse renstal met 12 punten de zevende positie in het WK.

Top Headlines