Van der Garde racet tegen leermeester Verstappen: "Hij geeft zijn geheimen makkelijk prijs"

Een blik op zijn LinkedIn-pagina leert ons dat Giedo van der Garde zich na twee simrace-avonturen nog geen doorgewinterde simcoureur à la Max Verstappen wil noemen: "En dat gaat 'm ook nooit worden ook", roept hij lachend in gesprek met RacingNews365. Hij doet mee voor de fun en weet dat vele anderen een maatje te groot zijn.
Op woensdagavond moest hij met een GT-wagen net als de ruim veertig andere deelnemers het Circuit de Barcelona-Catalunya zien te tackelen: "Dat was helemaal niet mijn ding, de Formule 3-bolide van afgelopen maandag pastte in dat opzicht meer bij mij."
Max Verstappen en Lando Norris zijn twee van de absolute smaakmakers in de door Team Redline opgezette competitie, maar Van der Garde weet dat hij nooit hun niveau zal halen: "Die gasten, die rijden zóveel, die rijden dagelijks met dat programma. Kijk naar mijn dagen, die zien er toch compleet anders uit. Ik doe echt mee voor de fun, en met mensen die je op een enkeling na allemaal kent, is dat hartstikke leuk."
Overigens probeert de voormalig Caterham Formule 1-coureur wel het nodige op te steken van Verstappen, die hem via whatsapp met raad en daad bij staat: "Hij vertelde me dat ik gewoon zoveel mogelijk moest rijden, dan zou ik vanzelf beter worden."
"Hij geeft tips over hoe ik sneller en beter kan worden makkelijk weg, dus dat is leuk", vervolgt Van der Garde, die na de 'moeilijke' GT-auto's niet per se een voorkeur heeft qua type auto voor de races van morgen (vrijdag): "Dat maakt me niks uit, dat zie ik vanzelf wel. Ik hoop vooral dat ik nog iets beter wordt."
Gevraagd naar wanneer hij zelf weer fysiek denkt te kunnen gaan racen, komt hij uit bij augustus/september. Tot die tijd kan simracen leuk tijdverdrijf zijn, maar meer ook niet: "Het is ook niet zo dat ik een leegte op te vullen heb. Mijn gebruikelijke raceschema (het World Endurance Championship, red.) is al niet zo heel druk, dus het komt wel vaker voor dat ik een paar maanden niet rijdt. Dus als we straks weer in mogen stappen, zijn we na zo'n vijf rondjes gewoon weer gewend aan de auto."

Top Headlines

Oudere Top Headlines