Winnende Verstappen dult geen tegenstand in Real Racers Never Quit

Toen duidelijk werd dat de Formule 3-races op de maandagavond gereden zouden worden op het Amerikaanse Road America waren de coureurs al druk bezig met vrije training. Max Verstappen zat er goed bij, maar moest zijn meerdere erkennen in onder andere de nummer twee van het kampioenschap Kelvin van der Linde. Daniel Juncadella en Bent Viscaal waren de aller snelsten. Verrassende nieuwkomer in de serie heet Jenson Button.
In de kwalificatie troefde Verstappen echter alles en iedereen af. Hij pakte ruim anderhalf tiende op zijn grote concurrent, Lando Norris. Sheldon van der Linde deed eveneens goed van zich spreken met de derde tijd, vóór de tweede Nederlander, Nicky Catsburg.
Max Verstappen kent ogenblikken later een cleane start, maar hij weet in die eerste ronde Lando Norris niet van zich af te schudden. Terwijl achter het tweetal diverse schermutselingen plaatsvinden, waar onder andere Nicky Catsburg het slachtoffer van wordt, weet Verstappen te profiteren van een prachtgevecht tussen Norris en de gebroeders Van der Linde om de tweede plaats.Met nog een paar ronden te gaan laat Verstappen zijn achtervolgers iets dichterbij komen, maar hij rijdt gecontroleerd naar zijn vierde zege in de online competitie. Door een fout van Kelvin van der Line met nog één ronde te gaan, wordt het driemansgevecht achter de Red Bull-coureur een tweemansgevecht. Sheldon van der Linde trekt aan het langste eind, Lando Norris legt beslag op het laatste plekje op het podium.

Top Headlines