Max Verstappen boekt spijkerharde dubbelzege in sterrencompetitie

Na de dominante overwinning van Max Verstappen in de eerste race van de avond was het aan de Red Bull-coureur om zich een goede uitgangspositie voor de tweede race te verschaffen in de tweede kwalificatie. Daar slaagt hij in zoverre in dat hij bijvoorbeeld Lando Norris met vier honderdsten weet te kloppen, maar het is Daniel Juncadella die nog eens twee tienden sneller gaat. Verstappen houdt vast aan zijn eerste startrij, zij het op de tweede plaats.
De beste start is voor Daniel Juncadella, maar de Spanjaard gaat wijd halverwege de eerste ronde. Max Verstappen gaat aan hem voorbij, maar Lando Norris profiteert van een dubbele slipstream en katapulteert zichzelf naar de leiding van de race. Bij het opkomen van startfinish doet hij zijn geluk teniet door te spinnen en terug te vallen tot ver in het middenveld.
De nieuwe leider heet Verstappen en hij verdedigt een redelijk veilige marge van een seconde. Juncadella is door zijn foutje teruggevallen naar de derde plaats, maar zet de druk vol op de ketel van de nieuwe nummer twee in de race, Sheldon van der Linde.Halverwege de race staat Lando Norris wederom met de neus de verkeerde kant op. In plaats van snel de auto te keren, rijdt hij het een heel stuk achteruit over het rechte stuk. "Ga ik de verkeerde kant op, heus?", zo laat hij live weten met een geheimzinnig lachje.Het gebeurt allemaal ver achter de rug van Verstappen, die onbedreigd naar de zege lijkt te rijden. Juncadella krijgt de tweede plaats echter nagenoeg cadeau als Van der Linde de race met technische problemen moet staken. Maar nu Juncadella zijn pijlen volledig op Verstappen kan richten, loopt hij met rasse schreden op de achtvoudig Grand Prix-winnaar in. De laatste ronde is bloedstollend spannend. Juncadella prikt zijn auto links en rechts naast de auto van de Nederlander en het leidt uiteindelijk tot een touche. De Spanjaard ploegt door het gras, waardoor Verstappen, ondanks een klein foutje in de laatste paar bochten, de race wint.De volgende ronde van het succesvolle online kampioenchap wordt aanstaande woensdagavond verreden, daarvoor worden de GTE-bolides weer van stal gehaald.

Top Headlines