Verstappen: "Niemand sprak bij Red Bull over een nummer één-status voor mij"

"Ik zie mezelf in ieder geval niet als de eerste coureur van Red Bull", zo vertelt Max Verstappen in gesprek met F1 Technical, om daar aan te te voegen dat ook Red Bull hem zo niet ziet: "Intern is er nooit een woord vuilgemaakt aan dit vraagstuk. Het is geen issue."
"Pierre Gasly en ikzelf krijgen dezelfde kansen, waarbij ik niks anders doe dan vorig jaar. Dat zou ook niet goed zijn, want dat zou betekenen dat ik vorig jaar iets níét goed deed. Ik blijf de feedback geven die ik altijd al gaf en vervolgens is het aan het team om met passende updates te komen."
Verstappen ziet weinig overeenkomsten tussen Gasly en zijn oude teamgenoot Daniel Ricciardo. Toch doet hij een poging om beide rijders zo accuraat mogelijk te typeren: "Daniel komt uit Australië en Pierre uit Frankrijk", grijnst hij.
Max Verstappen staat momenteel vierde in de WK-stand, Pierre Gasly staat zesde. Hoewel de Fransman dus 'maar' twee plekjes op de Nederlander toegeeft, is het verschil in punten groot. Verstappen scoorde reeds 51 punten, Gasly scoorde er met 13 aanzienlijk minder.

Oudere Top Headlines