Verlamde IndyCar-coureur racet twee jaar na verschrikkelijke crash weer tegen collega's

Op 19 augustus 2018 ging het helemaal mis voor IndyCar-coureur Robert Wickens, die bij een huiveringwekkende crash op de Pocono Raceway zwaar gewond raakte. De Canadees raakte verlamd vanaf de borst naar beneden en werkte de afgelopen anderhalf jaar kei- en keihard aan zijn herstel.
Tekst gaat verder onder de post Dat herstel gaat langzaam, heel langzaam, maar de afgelopen anderhalf jaar kende hij wel enkele mijlpaaltjes. Zo zette hij na een half jaar weer voorzichtig zijn eerste stapjes en gaf zo'n dertien maanden na zijn crash het ja-woord aan zijn geliefde en danste met haar tijdens de bruiloft.
Tekst gaat verder onder de posts Wickens is nog steeds volop bezig met zijn herstel, en of hij ooit weer volledig de oude wordt, is nog maar de zeer de vraag. Deze zaterdag breekt echter een bijzonder moment aan voor de Canadees.
Vanwege het coronavirus is er namelijk ook in de Verenigde Staten een streep gegaan door het begin van het IndyCar-seizoen en is er een virtueel IndyCar-kampioenschap opgezet, waarin de IndyCar-coureurs het alsnog tegen elkaar op kunnen nemen zolang er niet op het echte asfalt wordt geracet.
Na een oproep van Wickens, die maar al te graag mee wilde doen, kwam de racewereld samen en werd er binnen een mum van tijd een speciaal voor hem aangepaste simulator in elkaar gezet.
Daarin neemt de IndyCar-coureur het zaterdag voor het eerst sinds die noodlottige zondag in augustus 2018 op tegen zijn collega's. Succes Robert!

Top Headlines