Grootste concurrent Verstappen zint op revanche: "Ik kom sterker terug"

De Zuid-Afrikaanse Kelvin van der Linde is een GT-coureur van formaat die zijn geld vooral verdient door weredlwijd het merk Audi te vertegenwoordigen. Bij het Nederlandse publiek werd hij bekend toen hij zich in de online competitie Real Racers Never Quit ontpopte tot de grote uitdager van Max Verstappen. Hij kwam uiteindelijk precies honderd punten tekort, maar zint op revanche.
"Wanneer er een tweede editie van het kampioenschap komt, kan ik denk ik sterker en constanter voor de dag komen en misschien dat ik het hem dan nog moeilijker kan maken in de strijd om het kampioenschap", aldus een tot op het bot gemotiveerde Van der Linde in gesprek met RacingNews365.
Van der Linde gooide hoge ogen door bijvoorbeeld de dubbelzege te pakken in de laatste ronde van het kampioenschap (LMP2 op Suzuka). Hij kijkt dan ook met tevredenheid terug op het seizoen, en weet goed waar hij het ten opzichte van de Red Bull Formule 1-coureur heeft laten liggen.
"Ik had eerlijk gezegd niet verwacht zo vaak vooraan mee te kunnen doen, maar ik won bijna net zoveel races als Max. Hij was echter sterker op de circuits die hem minder goed lagen dan ik, ik knoeide daar teveel punten, terwijl hij veel constanter bleef. Ik was bovendien betrokken bij wat crashes, al staat daar tegenover dat Verstappen met technische problemen kampte, bijvoorbeeld met zijn PC."
Wanneer we Van der Linde weer in actie gaan zien? "Sowieso zal ik met Team Redline (waar hij net als Verstappen één van de vaste rijders is, red.) enkele grote enduranceraces rijden, en als alles goed gaat, verwacht ik dat we begin juli weer in real-life in actie kunnen komen."

Top Headlines

Oudere Top Headlines