Haas F1 op dood spoor: "Weten wát we moeten verbeteren, alleen niet hoe"

"We weten waar onze tekortkomingen liggen, we weten alleen niet hoe we die aan moeten pakken", zo laat Haas-teambaas Guenther Steiner weten in gesprek met onder andere RacingNews365.
Ondanks de problemen verwacht Steiner in Barcelona iets beter voor de dag te komen. Hij put hoop uit de goed verlopen tests aldaar: "Ik wil niet zeggen dat omdat we hier goed waren in februari we dat nu weer zijn, maar we zien dit weekend wel met iets meer vertrouwen tegemoet. Op dit circuit is het wat makkelijker om de banden op temperatuur te krijgen, iets wat ons grote probleem is tot nu toe. Hoewel we ons probleem dus kennen, weten we nog niet hoe we dat op moeten lossen."
In de zoektocht naar een oplossing van het bandenprobleem rijdt Haas F1 morgen met twee verschillende configuraties van de auto, één met upgrades en één zonder upgrades: "Alleen dan kunnen we mogelijke tekortkomingen aan het chassis achterhalen. Als we twee nieuwe auto's in zouden zetten, kunnen die problemen immers ook update-gerelateerd zijn."
Haas F1 rijdt dit weekend in tegenstelling tot het fabrieksteam van Ferrari niet met de nieuwe Spec. Ferrari-motor.

Top Headlines

Oudere Top Headlines