F1-baas Carey: "Twee huidige Grands Prix maken plaats voor twee nieuwe"

Zo lichtte Liberty Media-CEO in Barcelona een tipje van de sluier op voor wat betreft de Formule 1-kalender van 2020. "We zitten in de afrondende fase van het opstellen van de kalender voor 2020. We hebben de nieuwe race in Hanoi al aangekondigd en hebben een principeakkoord bereikt met een ander nieuw circuit voor 2020", aldus Carey.
"Het aantal Grands Prix blijft in 2020 waarschijnlijk gelijk aan dat van dit jaar, dus reken maar uit", vervolgt Carey, daarmee implicerend dat twee van de bestaande GP's verdwijnen. Dat zouden Duitsland en Spanje kunnen zijn, waarbij Zandvoort vaak genoemd wordt als de directe plaatsvervanger van de race in Barcelona.
Carey geeft tevens aan dat van de circuits waar het contract dit jaar van afliep er twee een nieuw contract hebben gekregen. Naar verluidt zijn dat Monza en Silverstone, waarmee twee oudgedienden in ieder geval behouden blijven voor de Formule 1.
Carrey benadrukt dat hoewel het aantal races in 2020 waarschijnlijk 21 blijft, de kalender in de jaren erna wel degelijk kan groeien: "Het aanbod van circuits is er, dus we verwachten dat de kalender inderdaad gaat groeien."

Top Headlines

Oudere Top Headlines