Verstappen: "Zandvoort is als Monaco, maar dan met grindbakken"

In gesprek met onder andere RacingNews365 moest het natuurlijk over die mogelijke Nederlandse Grand Prix op het circuit van Zandvoort gaan. Op de vraag of het überhaupt een leuke race op kan leveren, antwoordt Verstappen dat de kwalificatie misschien wel spannender zal zijn.
"Die kwalificatie kan best leuk worden, maar in de race wordt het heel lastig om in te halen. Je moet zo'n 1,5 seconde sneller zijn dan degene voor je en er moet sprake zijn van een duidelijk snelheidsverschil wil je op Zandvoort echt een aanval kunnen wagen. Het is dat opzicht een beetje als Monaco, maar dan met grindbakken. Zandvoort zal misschien iets sneller zijn."
Of dat een probleem is voor Verstappen, dat gebrek aan inhaalmogelijkheden? "Ik won in hier in Barcelona mijn eerste Grand Prix, omdat inhalen hier nagenoeg onmogelijk is. Het is dus zaak je gewoon op de eerste rij te kwalificeren, dan heb je nergens last van."
Misschien dat enkele aanpassingen volgens Verstappen wel kunnen bijdragen aan het creëren van inhaalmogelijkheden, maar die mogelijkheden zijn volgens Verstappen beperkt: "Het idee om van de Arie Luyendijk-bocht een kombocht te maken kan misschien wat helpen en met een paar verdere aanpassingen kan er wellicht ingehaald worden, maar Zandvoort zal nooit een circuit worden waar alleen maar ingehaald wordt."

Top Headlines

Oudere Top Headlines