Is dit de bom onder Renault waar Ricciardo voor vlucht?

Het zijn, mede ingegeven door de coronacrisis, verschrikkelijk zware tijden, zeker financieel gezien. Een financiële crisis dreigt, waardoor Renault zich volgens Reuters genoodzaakt ziet aan het eind van deze maand drastische bezuinigingsmaatregelen af te kondigen. Liefst 2,2 miljard euro moet er in drie jaar tijd worden bespaard, mede door het sluiten van meerdere fabrieken van de Franse autobouwer.
Het Formule 1-team vormt voor Renault natuurlijk ook een behoorlijke kostenpost, dus het is zeker niet ondenkbaar dat de formatie waar nu nog Daniel Ricciardo en Esteban Ocon onder contract staan hard getroffen wordt. Renault-CEO Clotilde Delbos zou sowieso niet de grootste fan zijn van het geld slurpende Formule 1-project.
Wat de gevolgen zullen zijn voor het Formule 1-team is nu nog niet te overzien, maar het is niet ondenkbaar dat de bezuinigingsplannen voor Ricciardo een rol hebben gespeeld bij het aankondigen van zijn vertrek, mits hij daar van op de hoogte zou zijn geweest Hij verruilt aan het eind van 2020 zijn zwart-gele overall voor het oranje-blauwe tenue van McLaren.

Top Headlines

Oudere Top Headlines