Woedende Ricciardo sloeg gat in de muur: "Dacht dat ik wat gebroken had"

In Daniel Ricciardo's 'dagboek' geeft de Renault-coureur zijn fans een inkijkje in zijn gedachten en zijn leven. Ditmaal is het de beurt aan de up's en downs uit zijn carriere in de vorm van beste en slechtste momenten.
Ricciardo had in 2018 bij Red Bull te maken met bijzonder veel pech. De ene na de andere uitvalbeurt door technische problemen zorgde ervoor dat hem de moed in de schoenen zakte. Na wederom een uitvalbeurt, ditmaal tijdens de GP van de Verenigde Staten, was de Australiër woedend. Zo woedend zelfs dat hij een gat in de muur sloeg.
"Austin, dat was een gitzwart moment. Ik sloeg een gat in de muur van mijn coureursverblijf en bleef niet lang op het circuit. Zes dagen later pakte ik de pole in Mexico, met wat ik eerst dacht een gebroken hand."
"Het voelde geweldig om Max Verstappen te verslaan, die het hele weekend gedomineerd had", blikt Ricciardo terug. Met enkele duizendsten snoepte hij de pole af van de Nederlander die zwaar teleurgesteld was.
Zondag verging het Ricciardo echter wederom bijzonder slecht: "Al voordat de startlichten uitgingen had ik problemen om het juiste toerental te vinden. Mijn start was dan ook waardeloos, maar ik wist door een lange stint op te klimmen naar de tweede plaats. Enkele ronden voor het einde stopte de motor er mee. Die twee weekenden hield ik bepaald niet van mijn beroep!"

Top Headlines

Oudere Top Headlines