Hoe de droomtransfer Van Vettel naar Mercedes een stuk dichterbij is gekomen

Direct na de bekendmaking van de breuk tussen Sebastian Vettel en Ferrari kwam Mercedes-teambaas Toto Wolff met een reactie. Hij sprak zichzelf in één zin tegen als antwoord op de vraag of Vettel mogelijk naar Mercedes kan komen. Nee, want het merk zou een verantwoordelijkheid hebben naar de juniorcoureurs, die tot op de dag van vandaag nooit een kans hebben gekregen. Ja, want Mercedes 'zou stom zijn om de nieuw ontstane situatie zomaar naast zich neer te leggen'.
Vanuit de Italiaanse media kwam vandaag echter het bericht dat Mercedes-moederbedrijf Daimler het helemaal zou zien zitten om Vettel naar Mercedes te halen. Een Duitse kampioen voor een Duits team, voor het eerst sinds de Michael Schumacher dagen, wat een prachtaffiche! Dat moet de directie gedacht hebben, terwijl Toto Wolff naar verluidt dus graag George Russell een kans zou willen geven.
Dan is er nog Lewis Hamilton, die er voor zou zijn als zijn perfecte secondant Valtteri Bottas nog een jaartje bij Mercedes blijft. Drie mannen met invloed, drie verschillende meningen. Grote vraag is wie er de knoop doorhakt. Het antwoord daarop lijkt echter simpel te zijn. Toto Wolff mag zich immers de teambaas noemen, maar wordt sterk beïnvloed door de Mercedes-directie. Eerder dit jaar nog werd Wolff tot twee keer toe teruggefloten door topman Ola Kallenius. Eerst toen Wolff en Mercedes gewoon wilde gaan racen in Melbourne, later toen de teambaas van hogerhand te horen kreeg de klopjacht op Ferrari en de FIA na hun stilzwijgende akkoord over illegale motoren te staken. "Denk aan je verantwoordelijkheden naar je personeel toe, denk aan het imago van het merk Mercedes", zo zou hij aan de telefoon geopperd hebben. Kallenius legde de bal bij Wolff, maar met een dwingende ondertoon die naar verluidt weinig ruimte voor discussie liet. Twee keer ging Wolff overstag, een derde keer kan in de maak zijn. En Hamilton? Die moet gewoon hard rijden, maar zal over dagelijkse beslissingen hooguit een adviserende rol in kunnen nemen. Mocht Sebastian Vettel daadwerkelijk het Ferrari-rood verruilen voor het Mercedes-zilvergrijs, dan wordt Mercedes in één klap het team met het meest succesvolle rijdersduo ooit. Liefst tien wereldtitels verdelen Hamilton en Vettel onderling, als de Brit dit jaar kampioen wordt, loopt dat aantal zelfs op tot elf. Een ding is zeker. Het zou een uiterst boeiende teamstrijd worden.

Top Headlines

Oudere Top Headlines