Red Bull sprak met Vettel over 2021

Red Bull-adviseur Helmut Marko doet in gesprek met de Duitse tak van Sky Sports F1 uit de doeken dat hij heeft gesproken met Sebastian Vettel: "We hebben tezamen de mogelijkheden binnen Red Bull besproken, maar helaas waren die opties er niet", aldus de Oostenrijker.
De gesprekken zijn ongetwijfeld op initiatief van Vettel gevoerd, aangezien Red Bull altijd te kennen heeft gegeven dat de deur voor de voormalig stercoureur van het team nagenoeg dicht zit. Max Verstappen is zeker van een stoeltje tot en met 2023 en als ook Alexander Albon naar behoren presteert, zal ook hij aan mogen blijven.
Marko onderstreept dat als het gaat over de vraag of Red Bull Verstappen naar zijn mening heeft gevraagd over een mogelijke terugkeer van Vettel bij het team: "Met contracten voor Verstappen en Albon was een dergelijke gesprek niet aan de orde."
Marko weet dat Vettel niet veel opties meer over heeft. Renault acht hij niet waarschijnlijk: "Hij zal voor zichzelf besloten hebben enkel voor een winnend team te willen rijden. Stoppen voordat hij bij een middenmoter belandt, is denk ik meer zijn stijl."
De enige optie die in de ogen van Marko voor Vettel nog rest, is Mercedes, het team dat sinds 2014 de Formule 1 domineert. De Red Bull-adviseur zou die megatransfer enkel toejuichen: "Dat zou sensationeel zijn voor de Formule 1. In hun superieure dagen zouden ze bij een dergelijke constructie altijd eerste en tweede zijn geworden."

Top Headlines

Oudere Top Headlines