Wurz: "Ferrari-coureurs lopen verhoogd risico op een burnout"

Voormalig Formule 1-coureur en huidig GPDA-voorzitter Alexander Wurz stelt zelfs dat de druk bij Ferrari zo hoog kan zijn, dat een burnout altijd op de loer ligt: "Het systeem bij Ferrari kan echt een wissel trekken op haar coureurs", zo legt hij uit in gesprek met Sky Sports F1 .
Wurz sluit dan ook niet uit dat Sebastian Vettel tot op het zekere hoogte daar het slachtoffer van is geworden: "Ik mag Sebastian een vriend van mij noemen, maar ik zag het (zijn struggles bij Ferrari, red.) niet aankomen. Hij is in dat soort zaken zeer gesloten."
Volgens de Oostenrijker, die onder andere uitkwam voor Benetton en Williams, gingen andere grote namen Vettel voor: "Het is een fenomeen dat zich herhaalt. Als rookie bij Ferrari zijn de eerste jaren mooi want je voelt de liefde en de emoties van Ferrari, maar op enig moment lijkt het systeem aldaar je te vangen. Zelfs Fernando Alonso leek daar niet immuun voor te zijn."
"Misschien was het zo dat de liefde bekoeld was en dat dat dus vaker gebeurt bij Ferrari, maar dat is niet iets waar Sebastian met mij over heeft gesproken", vervolgt Wurz die claimt dat Ferrari dat, mogelijk onbewust, doet om de naam Ferrari te beschermen.
"Ferrari houdt van je als coureur, maar op het moment dat de zaken niet goed lopen, ontstaat er frictie. Die liefde werkt dan opeens averechts en dan zal men alles doen om de naam van Ferrari te beschermen. Dat geldt overigens niet alleen voor coureurs, want je ziet dat er de afgelopen jaren ook de nodige teambazen de revue zijn gepasseerd."

Top Headlines

Oudere Top Headlines