Formule 2-titel niet het belangrijkste doel voor Mick Schumacher

Vorig jaar (2019) legde Mick Schumacher beslag op de twaalfde plaats in het Formule 2-kampioenschap. Na een moeizaam begin, gekenmerkt door veel pech, kwam hij steeds beter in zijn ritme. Ultieme bekroning op die vooruitgang was zijn eerste zege op de Hungaroring. In een exclusief gesprek met RacingNews365 heeft Schumacher wel een verklaring voor die geleidelijke progressie.
"In de Formule 2 is bandenmanagement het belangrijkste wat er is. Voor een rookie zoals ik was in 2019 is dat een enorme verandering ten opzichte van de Formule 4 en of de Formule 3. Ervaring is met name op het gebied van bandenmanagement cruciaal."
Mick Schumacher, de zoon van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher, hoopt die progressie door te trekken in 2020, maar wil de titel op zichzelf niet als doel noemen: "Mijn voornaamste doel is om me te ontwikkelen als coureur. Dat is en blijft in de juniorklassen het aller belangrijkste. Natuurlijk is het mijn doel om mee te doen met de beste coureurs en mijn resultaten ten opzichte van vorig jaar te verbeteren. Het Formule 2-veld is echter ontzettend competitief met heel veel sterke jongens. Gevraagd naar wie Schumacher de beste kansen toedicht op de titel, moet de Formule 3-kampioen van 2018 dan ook een antwoord schuldig blijven: "Het is vrijwel onmogelijk een voorspelling te doen over wie er vooraan zullen rijden." 'Vooraan rijden', het moet de weg naar de Formule 1 vrijmaken, maar de jonge Duitser wil zich er zeker niet op blindstaren. Een goed seizoen is ook niet per se een garantie voor promotie naar de koningsklasse, zo legt Schumacher uit. 'Natuurlijk wil ik de stap naar de Formule 1 maken. Hoe beter mijn resultaten dit jaar zijn, hoe groter de kans daarop wordt. Als je het goed doet in de Formule 2, val je vanzelf op. Dat is ook waarom komend seizoen zo ontzettend belangrijk is en waarom ik ook volledig gefocust ben op die Formule 2. Al het andere is van latere zorg en zal op een later moment besproken worden." Het Formule 2-seizoen zal als alles volgens planning verloopt, van start gaan in het weekend van 5 juli en wel op de Red Bull Ring. Het is de bedoeling dat de Formule 2 'gewoon' de rol van supportcategorie inneemt tijdens de Formule 1-seizoensstart. Mick Schumacher zal te bewonderen zijn in de kleuren van Prema Racing.

Top Headlines

Oudere Top Headlines