De onrustige nacht van Max Verstappen in Australië

Iedereen zal dat weekend en met name die nacht waarin er alleen maar vraagtekens boven de Australische Grand Prix hingen ongetwijfeld anders hebben beleefd. Max Verstappen wilde 'gewoon' op één oor gaan, maar kon de slaap niet vatten, zo legt hij uit in een video-call met Antonio Felix da Costa.
"Ik kon niet slapen, vanwege de jetlag waar ik mee kampte", zo begint de Red Bull-coureur zijn verhaal over hoe hij die bewuste nacht heeft beleefd. Het feit dat zijn telefoon enkele keren rinkelde, zal daar zeker niet bij hebben geholpen.
"Om 00:00 uur kreeg ik een berichtje van Lando Norris over het feit dat iemand binnen McLaren positief was getest op het coronavirus. Ik dacht meteen dat dat een probleem zou gaan worden. Niet veel later, ik denk ik om 02:00 uur, kreeg ik een bericht van mijn teambaas Christian Horner." Horner deelde mee dat er een spoedoverleg plaats zou vinden over hoe om te gaan met de nieuw ontstane situatie. Het coronavirus was immers doorgedrongen tot de Formule 1: "Dat klinkt niet goed, dacht ik nog, maar ik ben wel gaan slapen, want je wil gewoon goed voorbereid zijn voor het geval er wél gereden wordt." Toen Verstappen wakker werd, was er nog geen definitief besluit genomen: "Op dat moment was er nog steeds onduidelijkheid en werd er nog volop gesproken met elkaar. Ik trok daarop maar gewoon mijn teamkleding aan en pakte de lift naar beneden (in het hotel, red.). Het heeft echt lang geduurd voor dat er duidelijkheid kwam." "Ik wilde echter naar buiten lopen toen ik de bevestiging kreeg dat het hele gebeuren werd afgeblazen. Ik ben direct weer in de lift terug naar boven gestapt en ben mijn spullen gaan inpakken. Ik heb vervolgens direct het vliegtuig gepakt." Sindsdien verblijft Max Verstappen in zijn huis in Monaco, alwaar hij de nodige uurtjes doorbrengt in zijn thuisimulator.

Top Headlines

Oudere Top Headlines