De grootste F1-schandalen: Vettel op ramkoers met Hamilton

Natuurlijk, de gevolgen van zijn acties waren prima te overzien, mega gevaarlijk was het niet. Maar wat Sebastian Vettel deed tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan is not done . Niet in de Formule 1, niet in welke vorm van racen dan ook. Sebastian Vettel stuurde zijn auto met opzet tegen die van Lewis Hamilton aan, enkel en alleen uit frustratie.
Want wat was er aan de hand? Op het stratencircuit van Bakoe ligt zit een ongeluk in een klein hoekje. De safety car wordt er regelmatig in de baan geroepen, zo ook op 25 juni 2017. Lewis Hamilton sluit in zijn Mercedes aan achter safety car-coureur Bernd Maylander, gevolgd door Sebastian Vettel. Hamilton trapt echter op de rem bij het uitkomen van een langzame linkerbocht, waarop Vettel in feite een braketest krijgt.
Daarop slaan de stoppen door bij Vettel, die direct over de boordradio zijn beklag doet. Hij zet zijn woorden kracht bij door zijn SF70H naast de W08 van Hamilton te sturen, om vervolgens bruusk naar rechts te sturen, tegen zijn rivaal aan. De impact is niet hard en de Mercedes overleeft de touche zonder schade, maar Vettel bekoopt zijn doldrieste actie met schade aan de voorvleugel.
Het is niet vaak dat we in de Formule 1 een coureur opzettelijk tegen een ander aan zien rijden, met enkel als doel om een statement te maken. De wedstrijd kon er ook niet om lachen, maar strafte met een tien seconden stop and go penalty voor 'dangerous driving' nog mild. Vettel speelde echter de vermoorde onschuld: "Wanneer reed ik gevaarlijk dan?", vraagt hij aan zijn team.
"We spreken er na de race wel over", pareert Ferrari op een toon die aangeeft dat ook zij niet erg happy zijn met de actie van Vettel. Een dag na de race nam Vettel de verantwoordelijkheid voor zijn daden en bood hij zijn excuses aan, waarmee de kous af was.

Top Headlines

Oudere Top Headlines