Autocoureur gediskwalificeerd na bizar vals spel tijdens race

Doordat het echte racen op zijn gat ligt als gevolg van het coronavirus, racen nagenoeg alle raceklassen online - zo ook de Formule E. Daarin ging Daniel Abt afgelopen zaterdag zijn boekje wel erg ver te buiten.
Abt kende een prima weekend en finishte in de races als vijfde en derde, maar na afloop kwam zijn vals spel aan het licht. De coureur bleek niet zelf te hebben geracet, maar simracecoureur Lorenz Hoezring reed onder zijn naam. Dit leverde Abt niet alleen diskwalificatie en veel kritiek op, de coureur moet ook een boete van $ 10.000 betalen. Dit bedrag wordt overgemaakt aan een goed doel.
Na afloop ging ABT diep door het stof: "Ik wil mijn excuses aanbieden aan de Formule E, de fans en de andere coureur, voor het feit dat ik hulp van buitenaf heb gehad tijdens de races. Ik nam de race niet zo serieus als ik had moeten doen. Het spijt me, want ik weet hoeveel werk de Formule E-organisatie in dit project heeft gestoken."
De coureur accepteerde zijn diskwalificatie dan ook direct. Zijn collega-coureurs reageren wisselend op zijn actie. Stoffel Vandoorne sprak schande, daar waar Felix da Costa en de 'grap'nog wel van in kon zien.

Top Headlines