'Mercedes wil af van Bottas, Wolff duwt hem naar Renault'

De afgelopen week meldde Valtteri Bottas zich als één van de belangrijkste spillen in het knotsgekke silly season. Hij zou gesprekken voeren met Renault én Red Bull. Als het aan Mercedes-teambaas Toto Wolff ligt, verruilt Bottas zijn zilvergrijze kloffie voor het tenue van Renault, zo schrijft het Franse Auto Hebdo .
"Valtteri Bottas mag dan bij Mercedes willen blijven, Toto Wolff ziet hem liever naar Renault vertrekken", zo schrijft het medium. Een dergelijke move zou de weg vrij maken voor George Russell, die hoog op de verlanglijst staat van Toto Wolff. De hoogste Mercedes-bonzen zouden daarentegen graag Sebastian Vettel graag aantrekken.
Dat het tot nu toe niet tot een bekendmaking is gekomen over een mogelijk vertrek van Bottas, kan verklaard worden door de reactie van Wolff op de golf van transfers van de voorbije weken: "Ik zou er nooit voor kiezen zoiets bekend te maken op het moment dat er nog een volledig seizoen gereden moet worden", zo riep hij.
Bottas rijdt sinds 2017 voor Mercedes, daar waar hij Nico Rosberg verving en eigenlijk altijd de status van tweede rijder had. In het verleden was Wolff de manager van Bottas, wat ongetwijfeld hielp om Bottas naar het team te halen, maar vandaag de dag worden de belangen van de Fin behartigd door Didier Coton.

Top Headlines

Oudere Top Headlines