AlphaTauri mag het gevecht met Red Bull aangaan

De doelstelling voor 2020 is helder, meldt AlphaTauri’s technisch-directeur Jody Egginton in een video-interview van zijn werkgever op YouTube.
"We hebben een goed budget, het is zeker niet het grootste, maar ook niet slecht. We willen strijden in de voorste gelederen van het middenveld", zo benoemt de Brit de doelstellingen van het Italiaanse team uit Faenza, dat na de lockdown de poorten weer opent. Wat hem betreft is het uitdagen van grote broer Red Bull Racing geen enkel punt. "Red Bull uitdagen is zeker toegestaan. We kwamen al dichter bij hen in de buurt vorig jaar en dat is alleen maar goed. Niemand zal dat tegenhouden of zeggen dat het niet mag."
"Op dit moment is het nog erg moeilijk om dat te realiseren, maar met de nieuwe reglementen en de budget cap voorzie ik een situatie waarin we veel dichter bij Red Bull kunnen komen. Dat zal op geen enkel moment een probleem opleveren."
Volgens hem luidt de opdracht voor AlphaTauri immers om zo competitief mogelijk te zijn. "We zijn het aan onze aandeelhouders en investeerders verplicht om zo veel mogelijk value for money te bieden. En dankzij de budgetcap komen we vermoedelijk dichter bij Red Bull."
Red Bulls-zusterteam komt dit jaar voor het eerst onder de naam AlphaTauri aan de start. Voorheen ging de renstal als Toro Rosso door het leven.

Top Headlines

Oudere Top Headlines