Is dit de meest onderschatte Formule 1-coureur van dit moment?

Het verhaal van Racing Point-coureur Sergio Perez is eigenlijk een beetje tragisch. Ooit werd hij bij Sauber bestempeld als supertalent en met zijn ijzersterke optredens dwong hij zelfs een plekje bij het topteam - toen nog - van McLaren af. Na het vertrek van Lewis Hamilton raakte dat team echter in verval en Perez kon in 2013 net als teamgenoot Jenson Button geen potten breken.
McLaren koos voor het jaar erop voor een talent uit eigen gelederen, namelijk Kevin Magnussen, waarop Sergio Perez zijn heil ergens anders moest zoeken. Force India, het team dat we nu kennen als Racing Point, bood uitkomst. Inmiddels zijn we zes jaar verder. Het team draagt Perez op handen en toen in 2018 het faillissement dreigde, nam Perez het team op zijn schouders en hielp hij het team door het onder curatele te laten stellen te overleven.
In die jaren klopte er echter nooit een topteam op de deur van Perez. Als er een plekje bij een topteam vrij kwam, vielen de namen van jongens als Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg, maar nooit die van de Mexicaan. Die lijkt zichzelf overigens al lang verzoend te hebben met het idee dat Racing Point zijn verleden, heden en toekomst is, te meer aangezien het volgend jaar als fabrieksteam van Aston Martin door het leven gaat. Is dat dan de gedroomde doorbraak van Perez?
Racing Points technisch directeur Andrew Green kan het hem alleen maar helpen hopen. Volgens Green is Perez niet zomaar een onderschatte coureur, maar zelfs de meest onderschatte coureur van de Formule 1: "Hij is nu beter dan hij ooit geweest is. Hij laat zich door niets uit het veld slaan en zijn feedback is altijd spot on ", zo legt Green uit in de podcast Beyond The Grid .
Op één vlak blinkt Perez volgens Green in het bijzonder uit: "Niemand is beter in bandenmanagement dan hij. Hij heeft gewoon gevoel daarvoor, weet wat er met de band gebeurt op het moment dat hij instuurt voor een bocht. Vervolgens weet hij precies op het goede moment te doseren met het gas. Het lijkt wel of hij tractiecontrole ingebouwd heeft."
"Niemand is beter met de banden dan Perez, misschien dat er hooguit een aantal andere jongens net zo goed is daarin", zo sluit Green zijn lofzang over Perez af.

Top Headlines

Oudere Top Headlines