Marko sluit Vettel als teamgenoot van Verstappen niet uit

Sebastian Vettel kende grote successen in dienst van Red Bull. Viermaal bezorgde hij het team onder leiding van Christian Horner en Helmut Marko de wereldtitel. Zijn overstap naar Ferrari leverde echter niet de gedroomde vijfde wereldtitel op, waarna de Duitser eind 2020 de Italiaanse renstal verlaat.
Helmut Marko ziet maar een kans voor Vettel in 2021: Mercedes. "Het zou een groot verlies voor de sport zijn als Sebastian in 2021 niet meer rijdt. De geruchten dat hij teamgenoot van Lewis Hamilton kan worden volgend jaar, zorgden al voor een aardbeving in de media. Dat zegt genoeg. Ik ben gewoon bang dat Toto Wolff dit duel van de eeuw niet aandurft."
"Dit betekent dat Vettel een jaar vrij moet nemen en zijn kansen voor 2022 moet afwegen. Daar is hij nog jong genoeg voor", aldus Marko in gesprek met Auto Bild.
De relatie tussen Vettel en Red Bull is nog altijd prima, maar voor 2021 lijkt het team vast te houden aan het rijdersduo Max Verstappen en Alexander Albon. Laatstgenoemde weet echter dat hij moet presteren, wil hij zijn stoeltje behouden. In de buurt van kopman Verstappen blijven, punten en podiums scoren in 2020, zo luidt de opdracht voor de jonge Brit. Om die reden wil Marko niet teveel vooruit lopen over de rijdersbezetting voor volgend seizoen en alle opties openhouden.
Marko sluit een terugkeer van Vettel bij Red Bull als teamgenoot van Verstappen niet langer uit: "We hebben contracten met Max en Alex. Dat is op dit moment de stand van zaken, maar in de Formule 1 kan er altijd iets veranderen. Aan het einde van dit seizoen, als de uitkomst bekend is, weten we meer." Wordt dit het jaar van Verstappen, of gooit Hamilton roet in zijn eten? Deze en andere vragen worden uitgebreid besproken in de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen, die hieronder te beluisteren is.

Top Headlines

Oudere Top Headlines