Marko: 'Als dat gebeurt, heeft Red Bull een probleem'

Red Bull-adviseur Helmut Marko neemt nooit een blad voor zijn mond als je hem vraagt naar een voorspelling. Zo riep hij vorig seizoen dat Red Bull in het eerste jaar van de samenwerking met Honda vijf races zou kunnen winnen. Zo ver kwam het niet, de teller bleef hangen op drie. Voor dit jaar voorspelt Helmut Marko een showdown tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton en daarmee tussen Red Bull en Mercedes.
Echter, Red Bull neemt een risico, en als dat risico verkeert uitpakt, is Red Bull normaal gesproken gezien, zo weet de Oostenrijker: "We introduceren in Oostenrijk direct twee grote upgrades (de upgrades voor Australië aan het begin van het seizoen buiten beschouwing gelaten, red.)", zo vertelt hij in gesprek met Auto, Motor und Sport .
"Als de duivel het zo wil en er is een grote fout in één van die upgrades geslopen, dan weten we dat op zijn vroegst pas op vrijdag. Maar goed, iedereen jongleert in dat opzicht met diezelfde factor van onzekerheid. Je moet er gewoon van uitgaan dat die eerdere updates gewerkt zouden hebben. We weten bovendien dat Honda stappen heeft gezet door een krachtigere versie van de motor voor Australië te introduceren, maar daar staat tegenover dat we niet weten hoeveel de concurrentie heeft gevonden."
Wat nou als die ontwerpfout daadwerkelijk in de upgrades is geslopen, kan dat dan snel worden hersteld? Marko vreest van niet: "Dat wordt moeilijk, aangezien de races zo snel op elkaar volgen. Mochten we daadwerkelijk achterop zijn geraakt, dan is het echter cruciaal om de auto gedurende dit seizoen weer competitief te krijgen, aangezien we volgens de nieuwe regels volgend jaar met nagenoeg dezelfde auto aan het vertrek staan." EINDELIJK. Het seizoen gaat beginnen. Wordt dit het jaar van Verstappen, of gooit Hamilton roet in zijn eten? Deze en andere vragen worden uitgebreid besproken in de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen, die hieronder te beluisteren is.

Top Headlines

Oudere Top Headlines