Gasly: "Red Bull hoeft AlphaTauri nog niet te vrezen"

Een goedgeluimde Pierre Gasly werd op de Red Bull Ring gevraagd naar de budget cap en de invloed die dit heeft op AlphaTauri. McLaren-teambaas Zak Brown opperde al dat vanaf 2021 er vier 'Red Bulls' in staat zijn om voor de prijzen te vechten. Gasly laat ten overstaan van RacingNews365 weten dat zijn team langer nodig zal hebben om dat niveau te bereiken.
"De nieuwe regels vormen een uitgelezen kans voor de teams uit het middenveld. Op dit moment is het verschil in budget tussen de topteams en de rest van het veld 150 tot 200 miljoen, wat zorgt voor een verschil in performance."
"Ik hoop dat de nieuwe regels het veld dichter bij elkaar brengt. Als coureur wil je naar een Grand Prix afreizen in de wetenschap dat je alles in eigen hand hebt. Momenteel is de performance van de auto te bepalend voor het resultaat."
De budget cap biedt kansen voor AlphaTauri, maar Gasly verwacht niet direct dat er in 2021 volop champagne gedronken kan worden. "Of we voor de podiumplaatsen kunnen vechten? Dat is nog te vroeg om te zeggen, maar ik hoop het. Ik denk dat de faciliteiten van de topteams en de kennis die ze hebben, niet iets is dat we binnen enkele jaren kunnen overtreffen."
"Wel hoop ik dat we de komende jaren kunnen knokken met Red Bull en dat soort teams."
AlphaTauri veroverde in 2019 onder de noemer Toro Rosso twee podiumplaatsen. Daniil Kvyat en Pierre Gasly eindigden in respectievelijk de Duitse en Braziliaanse Grand Prix op het podium. Met medewerking van Dieter Rencken.

Top Headlines