Honda bevestigt: Beide Red Bull-bolides hadden motorproblemen

Zowel Max Verstappen als Alexander Albon haalde tijdens de Grand Prix van Oostenrijk de finish niet. Al vroeg gaf de Red Bull RB16 van de Nederlander de geest en ook Albon moest tegen het einde van de Oostenrijkse GP zijn bolide aan de rand van het circuit parkeren.
Tot overmaat van ramp voor Honda viel ook AlphaTauri-coureur Daniil Kvyat uit. Alleen Pierre Gasly scoorde punten door als zevende te finishen. "De eerste race van het seizoen eindigde met het uitvallen van drie van de vier van onze coureurs, wat teleurstellend is te noemen.", zo blikt technisch directeur Toyoharu Tanabe terug op de race.
Daar waar Kvyat niet door motorgerelateerde problemen uitviel, zo leek dat bij beide Red Bull-coureurs wel het geval. "Verstappen begon goed aan de race vanaf de tweede plek, totdat hij door een elektrisch probleem op moest geven. Albon was erg ongelukkig toen hij de tweede plaats verloor, maar streed nog steeds voor punten totdat ook hij op moest geven, waarschijnlijk door een elektrisch probleem met de motor", zo erkent de Japanner.
"Op dit moment onderzoeken we de oorzaken van de twee problemen. We blijven in Oostenrijk voor een tweede race volgend weekend. In de korte tijd die we tussen de races hebben, zullen we al onze data analyseren en proberen om maatregelen te nemen zodat we tijdens het tweede Grand Prix-weekend betrouwbaarder voor de dag komen", zo sluit de voorman van Honda af.

Top Headlines