Italiaanse media trekken streep onder tijdperk-Vettel: "De slechtste rijder"

Het Italiaanse Corriere dello Sport wijst de Ferrari-coureur onomwonden aan als de slechtste coureur van de dag na een spin en een ronduit belabberd tempo. Dat Vettel zijn matige optreden aan een onbestuurbare auto wijt, stemt de Italianen weinig gunstiger: "We kunnen nu toch echt wel concluderen dat Vettel enkel nog deel uitmaakt van Ferrari's verleden."
"Ferrari is alleen nog maar Charles Leclerc", aldus de krant. "Vettel gaf flink af op zijn bolide, maar het team gaf hem duidelijk te verstaan dat hij het probleem toch vooral bij zichzelf moest zoeken."
Is de bekende sportkrant La Gazzetta dello Sport dan misschien milder voor Vettel? In het geheel niet. De Duitser kreeg een vier die gepaard ging met een gepeperde toelichting: "Hij voegde wederom een fout toe aan zijn lange lijst met fouten bij Ferrari."
"Ook deze keer lag de schuld echt bij Vettel zelf, de actie die hij probeerde bij Sainz had hij onmogelijk tot een goed einde kunnen brengen", vervolgt de krant, die Vettel misschien nog enige troost biedt door ook Ferrari met de grond gelijk te maken. Hij was volgens de publicatie in ieder geval niet slechter dan Ferrari zelf.
"Ferrari krijgt ook een vier, want het team maakte er weer een potje van afgelopen weekend. Ferrari kan zich enkel aan Leclerc vastklampen om op mirakels te blijven hopen. Hij reed immers een fantastische race, met enkele fraaie inhaalacties."

Top Headlines