Dutch Grand Prix in 2020 op Zandvoort. Max: 'Een iconisch, historisch circuit'


Na een droogte van 35 jaar keert de Formule 1 weer terug naar Nederland. Circuit Zandvoort mag zich vanaf volgend jaar officieel organisator van de ‘Heineken Dutch Grand Prix’ noemen. Voorzitter van het Formula One Management (FOM), Chase Carey, was vandaag aanwezig tijdens een persconferentie op Circuit Zandvoort, waar het heuglijke nieuws bekendgemaakt werd. 

De laatste keer dat er een Formule 1-race op het circuit in de duinen werd georganiseerd was in 1985. Vanaf 2020 staat Nederland weer op de Grand Prix-kalender, voor tenminste drie jaar. Dan zal de 31e Dutch Grand Prix verreden worden. Voor die tijd zullen de faciliteiten op Circuit Zandvoort nog aangepakt worden, zodat de baan en infrastructuur voldoen aan de standaarden die de FIA vereist.

Chase Carey, voorzitter van het Formula One Management (FOM), laat weten: “We zijn blij te mogen verkondigen dat de Formule 1 terugkeert in Nederland. Vanaf het begin dat we in de Formule 1 actief waren, wilden we op nieuwe locaties racen, rekening houdend met de historische roots in Europa. We hebben daarom naast een gloednieuwe straatrace in de Vietnamese hoofdstad Hanoi ook de terugkeer naar Zandvoort. Het circuit heeft bijgedragen aan de populariteit van de sport over de hele wereld. De afgelopen jaren hebben we de interesse van de Formule 1 in Nederland ook steeds meer zien stijgen, mede door het enthousiasme voor de getalenteerde Max Verstappen. Dat was ook wel te zien aan het vele oranje tijdens de raceweekenden. Ik twijfel er daarom ook niet over dat dit ook volgend jaar de meest aanwezige kleur zal zijn.”

Top Headlines

Oudere Top Headlines