Marko gooit deur bij Red Bull wederom dicht voor Vettel

Het enthousiasme van Sebastian Vettel en Christian Horner over een mogelijk nieuwe samenwerking wordt niet direct gedeeld door Helmut Marko. De Red Bull-adviseur is een vriend van Vettel, maar ziet geen kansen voor een snelle terugkeer van de viervoudig kampioen bij het Oostenrijkse topteam.
"Voor Vettel is hier geen plaats. We hebben Albon en zijn blij met hem. Daarnaast is hij half Thais en is Red Bull voor 51% in Thaise handen", verduidelijkt Marko het commerciële belang.
Een scenario dat geschetst wordt is dat Vettel in 2021 terugkeer bij Red Bull, maar dat is volgens Marko niet mogelijk. Een jaar later lijken er wel kansen te liggen. Een ander scenario is dat Vettel naar AlphaTauri overstapt, om daar de kartrekker te worden.
Marko heeft wel een tip aan Vettel: "Als ik hem was zou ik een jaar er tussenuit gaan, de situatie rustig bekijken en mogelijk openen er weer deuren voor een jaar later. Het kan echter ook zo zijn dat hij zo geniet van het gezinsleven dat hij definitief de Formule 1 verlaat."
Vettel liet eerder deze week weten dat hij het scenario van een sabbatical niet direct toejuicht. De Duitser lijkt te gaan voor alles of niets: doorgaan met racen, of stoppen.

Top Headlines

Oudere Top Headlines