Omstreden teambaas Briatore ziet kans om terug te keren in de Formule 1

Flavio Briatore is nog altijd de manager van Fernando Alonso, nadat de twee eerder bij Renault succesvol samenwerkten in de rol van teambaas en coureur. De flamboyante Italiaan sluit tegenover de Gazzetta dello Sport niet uit dat de twee wederom zullen samenwerken in de Formule 1: "Ik ben beschikbaar als Alonso me nodig heeft, maar ik zal niet meer aan de slag gaan als teammanager, bij geen enkel team."
De voormalig teambaas die zowel met Michael Schumacher als Alonso wereldtitels wist te veroveren, wil zich echter nog niet uitspreken over hoe zijn mogelijke rol eruit zal zien. Wel sprak hij zijn vertrouwen uit in Renault.
"Ik heb vertrouwen in Renault, omdat het nu onder leiding staat van Luca de Meo. Hij heeft een geweldige palmares opgebouwd, ik ben ervan overtuigd dat hij de teamleden weer kan motiveren en weer een winnend team van Renault zal maken. Ik heb zelf jarenlang voor het team gewerkt en weet dat er goede basis ligt. Het geld is ook geen probleem bij Renault, ook in mijn jaren hadden we minder budget dan onze rivalen, maar toch waren we succesvol. Dat kwam onder meer omdat ik het geld niet uitgaf aan bijvoorbeeld dure motorhomes, want een mooi motorhome brengt je geen overwinningen."
Daarnaast ziet Briatore ook geen problemen komen tussen Renault en Alonso. Laatstgenoemde heeft de naam gekregen dat hij uiteindelijk altijd met problemen vertrekt bij Formule 1-teams, maar dit wuift Briatore weg. "Bij Ferrari liet men in de persoon van teambaas Stefano Domenicali vaak genoeg weten dat men erg tevreden was over Alonso en bij McLaren zijn we uiteindelijk zelf opgestapt. Het team bood Fernando namelijk nog een tweejarig contract aan, maar hij besloot om hier niet meer op in te gaan", aldus Briatore, die ook geen problemen ziet in de leeftijd van Alonso. "Ach, wat is leeftijd. Ik ben inmiddels 70 jaar en moet het iedere dag opnemen tegen gasten van 30 jaar oud. Toch kan ik je verzekeren dat ik nog steeds beter ben dan hen!"

Top Headlines

Oudere Top Headlines