Wolff ziet snelle Verstappen naderen, bevestigt problemen Hamilton

Lewis Hamilton wist tijdens de tweede vrije training voor de GP van Stiermarken niet vooraan mee te doen om de snelste tijden. Normaal gezien hoeft dat weinig te zeggen tijdens een vrije training, maar aangezien de derde vrije training en de kwalificatie zaterdag door naderend noodweer mogelijk niet door kunnen gaan, moest de Mercedes-coureur eigenlijk wel een snelle tijd neerzetten.
De snelste tijd van de tweede vrije training zou in dat scenario namelijk goed zijn voor de poleposition. Hamilton kwam echter niet verder dan de zesde tijd, op geruime achterstand van Max Verstappen. Teambaas Toto Wolff erkent dat Mercedes inderdaad wat harder probeerde te rijden dan tijdens een normale training, maar dat Hamilton tegelijkertijd problemen had.
"Mercedes was in de aanval, maar zeker niet vol in de aanval. We hebben in ieder geval met meer vermogen gereden dan tijdens een normale vrije training. We tasten echter een beetje in het duister, zeker over de tijden van Lewis. Er is een probleem met zijn auto", zo erkent de Oostenrijker tegenover ORF .
Wat de oorzaak van het probleem is, weet momenteel nog niemand. "In de langzame en minder snelle bochten is de auto overal en nergens. We hebben de data, dus die moeten we nu in alle rust gaan onderzoeken", aldus Wolff, die Max Verstappen langzaam maar zeker dichter- en dichterbij ziet komen.
"Vergeleken met vorige week is zijn snelheid toegenomen en ook de Racing Point-bolides gingen sneller. De rest is allemaal langzamer, net als wij. Nu moeten we goed nadenken en data onderzoeken om te zien of we nog snelheid kunnen vinden."

Top Headlines

Oudere Top Headlines