Horner weet waar Mercedes het verschil met Verstappen maakt

Max Verstappen deed wat hij kon in Oostenrijk, maar kwam veel tekort in de tweede race - de GP van Stiermarken. Na afloop liet hij weten dat zijn Red Bull niet goed genoeg is op dit moment, een mening die teambaas Christian Horner deelt.
De Red Bull-teambaas weet wel waar het verschil gemaakt wordt door de Duitse renstal: "Hun snelheid op de rechte stukken is zeer indrukwekkend. Ik denk dat het verschil in de bochten niet erg groot is, in sommige bochten zijn wij beter. Maar op dit circuit is hun rechtelijnsnelheid zeer indrukwekkend geweest. Ze hebben een grote sprong gemaakt deze winter."
Verstappen maakte zijn enige stop van de race al in ronde 25, eerder dan oorspronkelijk gepland was. Red Bull had geen keuze zo legt Horner uit als RacingNews365 hem vraagt naar de strategie van het team: "Ik denk dat als we Max later hadden laten stoppen, Mercedes eerder was gestopt. Als je een snellere auto hebt, dan kan je spelen met de strategie. Wij hadden maar een auto vooraan."
"Mercedes gaf Bottas opdracht om het gat te dichten en toen Max naar binnen ging lieten ze hem doorrijden. Ze hadden alle mogelijkheden om te spelen met de strategie en eventueel een undercut te doen. We moesten dus kiezen om te proberen hem door een vroege stop op de baan voor te blijven."
Verstappen vroeg op de boordradio nog om een stukje uitleg over zijn vroege stop, maar wist dat er geen opties waren: "Max begreep de strategie volledig. Als je een snellere auto hebt, dan heb je veel meer opties om langer of korter door te gaan."
Volgend weekend wacht de derde race van het seizoen op de bochtige Hungaroring. Een totaal ander circuit, dat misschien beter past bij de RB16 van Verstappen, althans dat hoopt Horner: "Het is een compleet andere baan, met andere type bochten en ander asfalt." "Ik hoop dat we daar meer competitief kunnen zijn. Mercedes is erg sterk en de voorsprong van de drie snelste mannen op de rest van het veld was gigantisch vandaag."
Met medewerking van Dieter Rencken.

Top Headlines

Oudere Top Headlines