Loon na werken voor Honda: "Blij met onze eerste podiumfinish"

Het eerste raceweekend in Oostenrijk was er voor Red Bull en Honda een om snel te vergeten. Door motorproblemen haalden Max Verstappen en Alexander Albon de finish niet. Tijdens de tweede Grand Prix van het jaar ging het gelukkig al een stuk beter, tot tevredenheid van Toyoharu Tanabe, de technische directeur van de F1-tak van Honda.
"We zijn blij dat Max deze zondag in staat was om zijn en onze eerste podiumfinish van het seizoen te scoren. Na de moeilijkheden die we vorige week kenden met de Red Bull-bolides, hebben we nauw samengewerkt met het team om de oorzaken van hun uitvalbeurten te achterhalen."
"Het is ons gelukt om door het nemen van maatregelen de problemen te counteren en tegelijkertijd hebben we ook aan de prestaties van de motor gewerkt. Als resultaat zagen we alle vier de door Honda aangedreven bolides de Grand Prix van Stiermarken finishen, waarvan drie in de punten."
De focus van de Japanners wordt nu snel verlegd naar de Grand Prix van Hongarije, dat wel eens in een snikheet weekend kan worden afgewerkt. "Volgend weekend hebben we voor de derde opeenvolgende week een race, dit keer op de Hungaroring. De weersvoorspellingen geven erg warm weer aan, dus in de voorbereiding zullen we ons nadrukkelijk bezig houden met de koeling van de motor", aldus Tanabe-san.

Top Headlines

Oudere Top Headlines