Coronel: "Red Bull moet vol inzetten op komst Vettel"

Max Verstappen is met Alexander Albon aan zijn tweede teamgenoot in een jaar tijd bezig. Nadat Daniel Ricciardo eind 2018 het team verliet, wisten achtereenvolgens Pierre Gasly en Albon niet te overtuigen. Sterker nog, ze kwamen veel tekort en in het geval van Gasly zorgde dat ervoor dat hij zijn stoeltje verloor. Albon's positie staat nog niet direct onder druk, maar de boodschap is duidelijk: het moet beter, en snel ook.
Tom Coronel laat in gesprek met RacingNews365 weten dat Red Bull maar een optie heeft: "Sebastian Vettel!"
"Max heeft gewoon rugdekking nodig, want met Albon dichter bij hem in de buurt kon Bottas zijn strategie niet uitvoeren. Ik denk dat Albon en Gasly serieus goede coureurs zijn, maar Max is gewoon te goed."
"Albon moet het gat naar Max dichten, die moet er korter bij komen te staan. Dat wordt van hem verwacht, maar dat gaat niet gebeuren. Het is onzin dat ze hem in die auto hebben gezet omdat Red Bull voor de helft in Thaise handen is, ze willen gewoon wereldtitels winnen. Als ze dachten dat hij niet goed genoeg was, hadden ze het niet gedaan. Inmiddels is echter wel gebleken dat hij niet goed genoeg is. Zo ver als hij zondag in de race achter Max reed, dat kan gewoon niet!"
Midden in het seizoen zijn er weinig opties en bovendien heeft Red Bull zelf geen coureurs voorhanden die het beter zouden doen dan Albon verwacht Coronel. "Er is verder niemand voor handen. Red Bull moet gewoon Vettel terughalen. Hij heeft zeer veel ervaring en is vier keer wereldkampioen. Waarom zou je hem niet nemen? Natuurlijk roepen ze nu dat ze het niet doen, maar dat is ook om Albon te beschermen."
"Als Vettel bij Red Bull ook billenkoek krijgt van Max dan is het wel duidelijk. Dan is de Red Bull gewoon veel te langzaam en dan ligt het niet meer aan de tweede coureur."
Volgens Coronel is het geen luxe positie om teamgenoot van Verstappen te zijn: "Max is exceptioneel goed. Zo zijn er maar weinig in de historie van de Formule 1 geweest. Dan praat je over rijders als Ayrton Senna, Michael Schumacher en Lewis Hamilton."

Top Headlines

Oudere Top Headlines