Marko verbaasd door Mercedes: ‘Die tweederangs coureur bewees hun superioriteit’


Volgens Helmut Marko is Mercedes dit seizoen superieur. Meer dan ooit. De vijf één-twee overwinningen dit seizoen van de Zilverpijlen is een historische prestatie, maar volgens de Red-Bull-adviseur bewees Mercedes afgelopen woensdag pas echt zijn superioriteit. Tijdens de testdag in Barcelona zette Nikita Mazepin de snelste tijd neer .
De twintigjarige Rus, zoon van een miljardair, is op de Formule 2-ranglijst terug te vinden op de 16de plaats. Zijn vader kocht, voor naar schatting tien miljoen euro, vijf testdagen bij Mercedes voor hem. 'Dat een tweederangs Formule 2-coureur meteen zo kan rijden in een Mercedes, toont hoe superieur zij zijn. Meer superieur dan ooit', is Marko duidelijk tegenover Auto Bild .
'Missen ze dat in Monaco, dan worden ze zesde of zevende'
Marko is verbaast dat Mercedes open kaart speelde. 'Wat me verbaasde, is dat Mercedes niet probeerde om met verborgen kaarten te spelen. Ze belette Mazepin niet om de beste tijd te rijden, zodat de superioriteit nu echt duidelijk.' Marko meent dat volgend weekend, tijdens de Grand Prix van Monaco, alles behalve een nieuwe één-twee voor Mercedes een verrassing is.  
Red Bull will sowieso voor Ferrari finishen
Red Bull richt zich daarom op Ferrari. 'De kwetsbaarheid van Ferrari werd in Barcelona tijdens de laatste sector duidelijk. En die sector doet denken aan Monaco. Ze misten downforce en extreme tractie. Missen ze dat in Monaco weer, dan worden ze waarschijnlijk zesde of zevende', voorspelt de Grazer. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines