Red Bull en Ferrari wellicht volgend jaar bij 18-inch bandentests


Vanaf 2021 worden 18-inch banden gebruikt. Mercedes, McLaren en Renault gaan bandenproducent Pirelli helpen, door later dit jaar tests uit te voeren met de nieuwe banden. Ferrari en Red Bull zijn dan niet van de partij. McLaren vindt het gek dat Ferrari niet participeert.
McLaren-baas Zak Brown vertelt aan Autosport niet te weten waarom Ferrari niet meedoet. 'Wij hebben er voor gekozen mee te doen, om bij te dragen aan de sport en alvast over deze banden te leren. Het is gissen waarom Ferrari niet meedoet.' Voor dit jaar staan er drie tests op het programma. Ferrari-teambaas Mattia Binotto zei eerder al dat zijn team misschien in 2020 helpt met testen.
Volgend seizoen kunnen Red Bull en Ferrari zeker meedoen
Autosport denkt overigens wel te weten waarom Red Bull niet meedoet. Zij beschikken namelijk niet over een functionerend 2018-chassis om aan te passen, na de breuk met Renault afgelopen seizoen en de overstap naar Honda-motoren. Volgend seizoen kunnen Red Bull en Ferrari zeker meedoen, aangezien ze dan een auto uit 2019 kunnen gebruiken. De afspraak was ook, om tijdens de tests alleen wagens van minstens een jaar oud te gebruiken.

Top Headlines

Oudere Top Headlines