Honda teleurgesteld: "Voldeed niet aan onze verwachtingen"

De derde startpositie van Max Verstappen voor de Britse Grand Prix mag een lichtpuntje genoemd worden voor Honda. Het gat van een volle seconde richting Mercedes zal echter pijn doen. Verstappen was de enige door Honda aangedreven coureur die de top 10 wist te halen. Pierre Gasly, Alex Albon en Daniil Kvyat strandden alledrie in Q2.
Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda, blijft het desondanks van de positieve kant zien. "Max was de enige coureur in de top 3, de anderen haalden net de cut in Q2 niet. Dit voldeed niet aan onze verwachtingen."
"Max staat derde achter de Mercedessen, dus alles is nog mogelijk om wederom een goede race te rijden."
Tanabe zag Gasly dezelfde tijd rijden als Lance Stroll in Q2, die als tiende doorging, maar de Canadees klokte zijn tijd net voordat de Fransman over start finish kwam. De beide AlphaTauri's vonden zichzelf terug in de middenmoot. "Pierre, Alex en Daniil hebben een vrije bandenkeuze, wat een voordeel kan zijn op dit circuit dat zwaar is voor de banden. Red Bull en AlphaTauri lieten tijdens de vrije trainingen een goede racepace zien en ons doel is dan ook om alle vier de auto's in de punten te laten finishen."
Voor Kvyat wacht nog een gridstraf van vijf plaatsen, nadat het team op vrijdag zijn versnellingsbak wisselde. Verstappen eindige eenmaal eerder op het podium in Silverstone. In 2016 kwam hij als derde over de meet, maar werd hij als twee geclassificeerd na een tijdstraf van Nico Rosberg.

Top Headlines

Oudere Top Headlines