Albon: "Verstappen een van de best mogelijke teamgenoten"

Max Verstappen wist in Groot-Brittannië als derde te kwalificeren. Het maximaal haalbare achter het ultradominante Mercedes-duo. Teamgenoot Alexander Albon kwam echter niet verder dan de twaalfde plaats, nadat hij het al het hele weekend lastig had gehad. Zo crashte hij op vrijdag hard en kwam hij door problemen slechts kort in actie tijdens de derde vrije training.
Na afloop van zijn tegenvallende kwalificatie vroeg RacingNews365 aan Albon hoe lastig het nou is om de teamgenoot van de sterk presterende Verstappen te zijn. De Brit werd immers vorig jaar halverwege het seizoen nogal plots in het diepe gegooid, nadat hij net een half jaar in de sport aanwezig was. Zorgt dit voor extra druk op zijn schouders?
"Nee", zo klinkt het duidelijke antwoord van de Red Bull-coureur. "Natuurlijk is Max zeer, zeer snel. Niemand zal ontkennen dat hij een snelle teamgenoot is. Wat dat betreft is hij een van de beste teamgenoten om te hebben, omdat je naar zijn data kan kijken en kan zien waar hij tijd wint. Maar nee, Max zorgt niet voor meer druk bij mij, hij is juist een fijne benchmark om te hebben", aldus Albon.
Gevraagd hoe lastig het dan is om voordeel uit de data van Verstappen te halen, is Albon ook kort door de bocht. "Zo bijzonder lastig is dat niet, het is bovendien de normaalste zaak van de wereld en de data van Max is niet heel bijzonder, hij doet niks geks."
In de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië was het gat tussen de twee teamgenoten 1,2 seconde in het voordeel van de Nederlander. Albon versloeg Verstappen dit seizoen nog geen enkele keer in de kwalificatie.
Met medewerking van Dieter Rencken .

Top Headlines

Oudere Top Headlines