Verstappen: "Ik ga niet knielen bij Britse Grand Prix"

De verdeeldheid onder de Formule 1-coureurs is zeker aanwezig. Op donderdag liet Romain Grosjean weten dat bij de Hongaarse Grand Prix acht coureurs niet de behoefte hadden om voor de derde maal op rij een statement te maken in de strijd tegen racisme. Hierop volgde een vertoning die weinig kracht en eenheid uitstraalde.
Om deze reden wordt zondag op Silverstone een nieuw statement gemaakt tegen racisme. Max Verstappen herhaalde op Silverstone nogmaals dat hij niet zal knielen, iets dat aan GDPA-voorzitter Romain Grosjean gevraagd zou zijn. Diverse coureurs zouden willen dat alle rijders zouden knielen.
"Nee, ik heb al eerder uitgelegd waarom ik dit niet doe. Iedereen heeft zijn eigen manier om zichzelf uit te drukken. Uiteindelijk draait het erom dat we allemaal als eenheid de strijd aangaan tegen racisme. Dat probleem is niet ineens aan het einde van het jaar opgelost, we moeten daar tegen blijven vechten."
"Dat is het belangrijkste en dan moet het er niet over gaan of iemand knielt of niet. Knielen lost het probleem niet op. Maar, we zijn verenigd en dat is het belangrijkste", legt Verstappen in gesprek met onder meer RacingNews365 uit.
Met medewerking van Dieter Rencken.

Top Headlines

Oudere Top Headlines