Marko hekelt FIA na 'onduidelijke' uitspraak over Racing Point-bolide

Nadat de zaak bijna vier weken geleden aan het rollen kwam deed de FIA vrijdag een uitspraak in het protest dat Renault had aangetekend tegen Racing Point. De mondiale autosportfederatie oordeelde dat Racing Point inderdaad in strijd met de regels had gehandeld bij het ontwikkelen van hun brake ducts.
Meerdere partijen zijn van plan om in protest te gaan tegen de zaak, maar Red Bull niet. Dat wil niet zeggen dat Dr. Helmut Marko vrede heeft met de uitspraak. In gesprek met Motorsport Magazin zegt de Oostenrijker dat hij er niet veel van snapt. "Deze uitspraak roept meer vragen op dan dat het antwoorden geeft", zo is de Red Bull-adviseur duidelijk.
Eerder gaf hij al aan dat hij graag meer duidelijkheid wilde over het kopieergedrag van Racing Point. Als het geaccepteerd zou worden door de FIA dan zou Marko dezelfde tactiek willen toepassen bij AlphaTauri en Red Bull. Dat lijkt nu dus niet meer door te kunnen gaan, aangezien de FIA heeft aangegeven dat ze die mogelijkheid vanaf 2021 aan banden wil leggen.
Hoe ze dat willen gaan doen en met welke regels precies, dat heeft de autosportfederatie nog niet door laten schemeren. Als het aan Marko ligt maakt de FIA er snel werk van. "Ze doen er goed aan om die regels snel in te voeren", aldus Marko vrijdag na de uitspraak in de zaak Racing Point.

Top Headlines