Mercedes-teambaas levert felle kritiek op concurrentie: "Ze slijmen bij de F1-bazen"

Toto Wolff, normaal zo beheerst en rustig, is dit raceweekend niet op zijn mondje gevallen. Verschillende grote gespreksonderwerpen doen op Silverstone de rondte en de Mercedes-teambaas neemt zeker geen blad voor de mond als hij ten overstaan van Sky Sports naar het concorde agreement wordt gevraagd.
De deadline die Formule 1-bazen Liberty Media hebben verbonden aan het ondertekenen van het document nadert snel. Op 12 augustus moeten de krabbels van de teams eronder staan. Wolff liet echter al doorschemeren dat hij met de huidige versie nog niet tevreden is. Volgens hem wordt Mercedes het meest benadeeld door het nieuwe commerciële verdrag.
Andere teambazen roepen in de media dat ze klaar zijn om hun krabbel te zetten, maar volgens Wolff hebben de meeste teambazen wel gewoon aan- en opmerkingen op het huidige concept, maar zitten ze in het openbaar te slijmen bij Liberty Media.
"Ik denk dat de meeste teams, misschien wel negen van de tien, van mening zijn dat de huidige versie nog moet worden aangepast. Er zijn kritische clausules die nog besproken moeten, maar ook over de commerciële aspecten moet nog gepraat worden. Sommige teams zitten zodra ze op camera staan echter up the arse van Liberty Media. Als we dan een besloten vergadering hebben zijn ze vervolgens degenen die het hardste roepen om verandering."
Toch hoopt Wolff dat zijn team er wel uit zal komen met Liberty: "We hebben grotendeels dezelfde doelstellingen als Liberty Media en de FIA. Je moet je mening echter wel laten gelden. We willen in de sport blijven, maar er moet wel over gediscussieerd worden", aldus de Oostenrijkse teambaas.

Oudere Top Headlines